Skørping
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 20. marts 2023

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 20. marts 2023

DR1

05:20  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:25  

Landsbyhospitalet (49)
Landsbyhospitalet (49) Engelsk dramaserie fra 2006. (The Royal) Dr. Makori bliver sendt en tur til Yorkshires fjerneste afkrog. Sygeplejersken Stella lytter til en skadet vinduespudsers tilståelser. Og hospitalsdirektøren Carnegie har chokerende nyheder til sine kolleger.

06:10  

Politiskilt 56 II (3)
Politiskilt 56 II (3) Engelsk krimiserie fra 2014. (WPC 56) Gina arbejder stadig undercover i gangsteren Lenny Powells bordel. Samtidig gennemfører Fenton et undercover-job, der truer med at afsløre en hemmelighed, som kan ødelægge alt for kommissær Briggs.

06:55  

OBS
OBS OBS - Oplysning til borgerne om samfundet. Denne gang om Demens - Det nationale demenssymbol, Depression - så bør man søge hjælp og Spar på energien.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN Ventetider for patienter med fremskreden tarmkræft er vokset trods advarsler fra læger. Ventetiden kan betyde, at det for nogen patienter er for sent, når de først kommer på operationsbordet. Det erkender lederen af mave-tarmkirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital.

07:10  

Alperne (1:2)
Alperne (1:2) Hollandsk naturserie fra 2022. (The Alps) På toppen af Europa knejser over 1000 tinder. Alperne. En majestætisk bjergkæde, der strækker sig over 1200 kilometer og løber gennem syv lande. Fra lavlandet til højderne står naturskattene i kø. Alpine græsgange, gigantiske gletsjere, dybe kløfter med buldrende vandfald, mørke og gådefulde skove og grønne bjergskråninger. Alperne er et overvældende syn for alle - og man skal have en ørns øjne og vinger, før man kan begribe, hvor enorm og mangfoldig bjergkæden er.

08:00  

Jagten - The Hunt (6:7)
Jagten - The Hunt (6:7) Naturserie fra BBC fra 2015. (The Hunt) Styrkeprøven mellem rovdyr og deres bytte hører til nogle af naturens mest dramatiske begivenheder. Ved kysterne mødes rovdyrene fra luften, landjorden og havet. Her følger vi delfiner, der gruppevis kaster sig op på stranden for at fange føde. Og ingen byttedyr kan vide sig sikre i nærheden af den gående blæksprutte, der befinder sig lige godt til lands som til vands.

08:50  

Søren Ryge: Historier fra nullerne
Søren Ryge: Historier fra nullerne Nogle af de bedste indslag fra de seneste års Søren Ryge direkte. I aften om dengang staudebedet blev molestreret med en fræser - om dengang allikepælen blev rejst, og om dengang Loreena McKennitt var på besøg og hørte sig selv synge. Sendt første gang 25.03.13

DR2

05:30  

Cool Cats
Cool Cats Prisvindende dansk dokumentar fra 2015. I midten af 1960erne forlader de to jazzgiganter Ben Webster og Dexter Gordon USA med landets systematiske politivold, racediskrimination og ødelæggende narkokultur. De slår sig ned i København, hvor de bliver modtaget som musikalske frelsere. Men den eventyragtige skandinaviske hovedstad viser sig snart at være farligere for dem end de tror. Sendt første gang 13.03.2016

06:55  

USA's nye guruer
USA's nye guruer Fransk dokumentar fra 2020. (New Gurus of the USA) Millioner af amerikanere søger meningen med livet - og vender sig mod new age. En bevægelse, som er åben for alle og har fået sin anden ungdom. Men grænsen mellem shamaner, guruer og bedragere er hårfin. Her undersøger vi den nye spirituelle revolution, som forhekser USA. Vi følger guruer som Unicole, der taler med aliens, Shamanen Durek, som tager 900 euro for en privatkonsultation - og en åndelig vejleder med mere end ét liv på samvittigheden.

07:51  

Explainer - Hvorfor er det et problem, at koralrev dør?
Explainer - Hvorfor er det et problem, at koralrev dør? Korallerne i verdens rev kan ikke leve i de stigende havtemperaturer. De bliver stressede og mister deres fantastiske farver. Det fænomen kaldes blegning, og verden over er rev blevet massebleget. Deres tab af farver er også et tab af deres måde at optage næring på, hvilket resulterer i, at de sulter og til sidst vil sulte ihjel og dø. Dette sker især lige nu på Australiens Great Barrier Reef, og derfor vil UNESCO kategorisere revet som værende i fare på deres liste over verdensarvsområder grundet den store blegning og udsletning af korallerne.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:17  

Hunden Ib - går langt
Hunden Ib - går langt

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade II (7)
Rosa fra Rouladegade II (7) Når Alvilda er på besøg hos sin bedstemor er de næsten altid ude i haven, for de kan nemlig begge to godt lide blomster. De kan også begge to godt lide kager, så Alvilda tager en tur til Rouladegade for at bede Rosa om hjælp til at bage en overraskelseskage til bedstemor. Sammen forklæder de sig som en høj mand med hat og stok, og spadserer hjem til bedste, for at udspionere og finde ud af hvordan kagen skal være. Hjemme i Rosas kagehus får de brug for både fingermuskler, marcipan i mange farver og masser af flødeskum, for at bage en lagkage fuld af blomster og alt det andet bedste bedst kan lide.

06:00  

Luk op Luk i - FLOV
Luk op Luk i - FLOV Hvornår har Katrine været mest flov? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være flov.

06:20  

Ernest & Celestine (20)
Ernest & Celestine (20)

06:30  

Sarah og And (29)
Sarah og And (29)

06:40  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Motor Mille på cirkustur (6)
Motor Mille på cirkustur (6) Motor Mille drømmer om at optræde med et sejt og svært nummer med sin motorcykel i cirkus. Men hos Cirkus Arena bliver hun sat til at øve sig på at flyve i trapez under loftet på teltdugen. Det viser sig at være mindst ligeså krævende og sejt, som Mille har drømt om.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon III
Simon III

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Hey Duggee
Hey Duggee

07:35  

Onkel Rejes sørøvershow II (7)
Onkel Rejes sørøvershow II (7) Dr. John har kidnappet Cirkelines lillebror Malthe for at koge ham om til en creme mod stritører. Heldigvis er Onkel Reje og Brille klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en specialtrænet isbjørne, en raketdrevet luftballon og verdens fedeste guitarist fra heavybandet Djævlens Brændede Sutsko. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

07:52  

Hvem lagde lorten?
Hvem lagde lorten? Regnormen.

07:55  

Paddington
Paddington

08:05  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:15  

Vidundervovsen Vaffel (55)
Vidundervovsen Vaffel (55)

08:30  

Det store Ramasjang Mysterie (1)
Det store Ramasjang Mysterie (1) Kristian er blevet kidnappet, og politiet har ingen spor. My er fast besluttet på at finde ham. Men hun vil ikke gøre det alene - mon hun kan få sin ven Frede til at hjælpe? Og hvem er det, der har taget Kristian til fange?

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:10  

Husdrømme (7:8)
Husdrømme (7:8) Svensk livsstilsprogram. Anna og Sebastian har en drøm om at bo ved havet, men de ønsker ikke at være som mange andre, der bare køber et lille sommerhus med en bid strand til. De vil gå et skridt videre, så de bestemmer sig til at bygge en husbåd ved havnen i Malmø. At bygge på vandet er svært, sværere end de havde forudset.

DR2
TVR

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Edderkoppens gave
Vilde vidunderlige dyr: Edderkoppens gave En han-edderkop leder efter en hun-edderkop, som han kan parre sig med. Men en hun-edderkop kan godt finde på at spise en han-edderkop. Så han-edderkoppen må tage en gave med til hende, for ikke blive spist. Hvad tror du han giver hun-edderkoppen i gave?

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Hvem har fældet træerne?
Vilde vidunderlige dyr: Hvem har fældet træerne? Et træ er blevet fældet. Det er et dyr, som har gjort det. Hvis vi kigger nærmere på træet, finder vi noget, som måske kan lede os nærmere en opklaring af mysteriet. Der er nemlig bidemærker i træet. Hvilket dyr tror du mon, der kan fælde træer med tænderne?

09:20  

Sød, nuttet og i fare - Sælen fra Hvidovre Havn (5)
Sød, nuttet og i fare - Sælen fra Hvidovre Havn (5) En stor sælunge ligger på bådebroen i havnen og vifter underligt med den ene luffe. Hannah og Julius beslutter at de vil hjælpe den, så de finder ud af, om den fejler noget. Der er mange hundeluftere på havnen, så børnene laver plakater, der advarer folk mod at gå alt for tæt på sælungen, der ser stresset ud. Men sælen bliver liggende...

09:30  

MikroMakkerne - Guldsmeden
MikroMakkerne - Guldsmeden Mikromakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt i naturen. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på Guldsmeden, der både er en af de smukkeste flyvere og samtidig et grådigt rovdyr! De undersøger hvordan guldsmeden fanger dens bytte, og dyster selv I at blive den skarpeste insektjæger!

09:42  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Ligesom nutidens fugle og krybdyr lagde dinosaurer æg. Da Tyrannosaurus Rex var nyudklækket, var den på størrelse med en due. Men så voksede den utroligt hurtigt!

09:45  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:53  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

09:58  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:09  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Onkel Reje og børnenes brevkasse (11)
Onkel Reje og børnenes brevkasse (11) En havfrue sidder og keder sig, lige indtil der kommer en tankelæsende krabbe forbi og lærer hende at tænke. Ta' med Onkel Reje og Brille til Holland, hvor der er en børnehave med en rutsjebane så høj, at man ville komme i fængsel, hvis man kørte på den i Danmark. Med Mads Geertsen og Brian Lykke.

10:25  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr (2) - Leoparden
Sebastian og Afrikas vildeste dyr (2) - Leoparden Dagens dyr er en af nattens dræbere på den afrikanske savanne. Derfor er det svært at finde dyret om dagen. Så Sebastian skal lede godt efter, hvis det skal lykkes ham at finde en leopard.

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at kaninen æder sin egen lort? Ta' med Lille Nørd på kaninhop og se, om det lykkes nørderne at finde Katrines bamse Hr. Kanin.

11:10  

Onkel Rejes Sørøvershow (4)
Onkel Rejes Sørøvershow (4) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Sara, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens forsvundne guldur, så de kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også Kong Neptun og Den Skæggede Havfrue. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt.

11:35  

Skæg med tal
Skæg med tal Et sjovt tælleprogram for de mindste med musik, dyr og masser af børn. Mød Hr. Skæg, som er vild med tal og med sit flotte, lange skæg. Mød også Regitze i butikken hvor man kun kan få én af hver vare. Og tag med Hr. Skæg, når han besøger børnenes små hemmelige restauranter, hvor der serveres frække deller, skøre isdesserter og meget, meget mere.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven 2014 (4)
Bonderøven 2014 (4) De første forårstegn viser sig i drivhuset, hvor ferskentræet blomstrer, og hvor Frank sår radiser, salat og persille. Kastaniegården får igen besøg af de store gravemaskiner, denne gang fordi åen langs engen skal genslynges, forhåbentlig vil det give bedre levebetingelser for både dyr og planter. Og så skal kartoffellæggermaskinen gøres klar. Sendt første gang 06.02.14

12:45  

Nak & Æd - et rensdyr i Island (7:10)
Nak & Æd - et rensdyr i Island (7:10) Sæson 4 (2013). Det er august, og Jørgen og Nikolaj er taget til det østlige Island med drømmen om at skyde et rensdyr. De får kyndig hjælp fra deres helt egen rensdyrhvisker og fra en særlig lille mand, som har fulgt med i kufferten hele vejen fra Danmark... Men det er noget af en udfordring, for Island er stor, rensdyrene er gode til at gemme sig, og Jørgen og Nikolaj skal igennem lange køreture og sågar en manddomsprøve, inden de overhovedet nærmer sig lejren... Og selv derfra er der lang vej mod et rensdyr. Se med om det lykkedes, eller om de to vikinger må gå i krig med et fårehoved i stedet for rensdyr. Sendt første gang 27.11.13

13:20  

Vilde vidunderlige Danmark - Byen (5:5)
Vilde vidunderlige Danmark - Byen (5:5) Byerne har fortrængt noget af naturen, men har også skabt nye muligheder for nogle dyr. En gråand har bygget rede i en altankasse. Men hvordan vil det gå, når hendes ællinger skal springe ud fra fjerde sal? Kan den sultne ræv finde mad i en baggård? Og lykkes det for rottemor at evakuere sine unger, når et skybrud oversvømmer kloakken? Fortæller: Lars Mikkelsen.

14:20  

Hammerslag 2021 - Feriebolig i Skagen
Hammerslag 2021 - Feriebolig i Skagen Efterårssæsonen af Hammerslag skydes i gang med et brag, når turen går til den attraktive ferieby Skagen. Vært, Tina Müller, byder inden for i to meget forskellige ferieboliger i Danmarks nordligste by. Eksperterne Lena Schmüser og Jacob Carlsson dyster mod Mira Lie Nielsen og Christian Torp, når vi først skal til bydelen Vesterby, hvor prisen skal gættes på en ferielejlighed opført i Skagens gamle sygehus. Dernæst skal prisen gættes på en charmerende feriebolig beliggende i Gl. Skagen.

14:50  

Kender Du Typen? 2018 - Med mannequin og enarmet tyveknægt
Kender Du Typen? 2018 - Med mannequin og enarmet tyveknægt I aften besøger Kender Du Typen? en kendt dansker, som har en enarmet tyveknægt stående i garagen. Livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup er på besøg hos en person, der elsker at have gæster, og som bruger sit anhængertræk mere end de fleste. Gad vide, om Anne og Flemming får jackpot, når de skal regne ud, hvem der bor i huset i det sydøstlige Jylland. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:00  

Jagten på kærlighedssvindleren (1:4)
Jagten på kærlighedssvindleren (1:4) Richard Smith Scott har i årevis indledt kærlighedsforhold til kvinder, hvorefter han svindler dem både følelsesmæssigt og økonomisk. Da han møder den enlige mor, Tracy, påstår han, at han er en succesfuld forretningsmand. De bliver hurtigt forlovede, men Tracys døtre bliver mistænksomme og beslutter sig for at gøre noget. Amerikansk dokumentar fra 2020. (Love Fraud)

12:50  

Mig og 70'erne (1:4)
Mig og 70'erne (1:4) I fire afsnit tager vi på en nostalgisk rejse til 70'erne, når vi sammen med en række kendte danskere spoler tiden tilbage til det årti, hvor de gik fra teenager til voksen. Det årti, hvor de købte den første plade og tunede knallerten, inden de drønede af sted mod det første kys og den første kæreste. Hvordan boede de dengang? I dette afsnit ser vi nærmere på boformer i 70'erne, hvor byggeboomet bragede der ud af, og vi lærte at samle vores første Ikea møbler.

13:20  

Nordamerika med Simon Reeve - rejsen begynder
Nordamerika med Simon Reeve - rejsen begynder Britisk dokumentar fra 2019. (North America With Simon Reeve) Simon Reeve begiver sig ud på en episk tur gennem Nord- og Sydamerika. En rejse på 8000 kilometer gennem storslået natur med gletsjere, ørkener og jungler. Men også områder hærget af bander og klimaforandringer. Følg med, når han møder bevæbnede miljøaktivister, der kæmper for at redde Jorden, jager rensdyr med indfødte amerikanere og dykker ned i opiodkrisen i Vancouver.

14:20  

Kærlighed til kanaler VI (10:10)
Kærlighed til kanaler VI (10:10) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Great Canal Journeys) Skuespillerparret Timothy West og Prunella Scales ser tilbage på nogle af højdepunkter fra deres mange kanalrejser - fra de elegante kanaler i det gamle Amsterdam, den romantiske gondolsejltur i Venedig - og til de mere fjerntliggende rejser, der bragte dem ned ad Nilen ombord på en dahabiya, gennem Indiens grønne vandveje, den fascinerende Rideau-kanal i Canada, de smukke floder i Tigre-deltaet i Argentina og til Sydøstasien.

TVR

12:00  

Vilde venner II (3)
Vilde venner II (3) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Hektor og Elsa, der har vagten i klubhuset. Der skal samles lækre agern til sultne egern og fældes træer, så skovmåren kan få et nyt sted at bo. Og så skal de redde to duer, der er kommet lidt på afveje.

12:20  

Luk op Luk i - EN GOD VEN
Luk op Luk i - EN GOD VEN Jakob får besøg af en flok dansere, som han ser op til. Han vil gerne være med på deres dansehold. Inden de kommer, forsøger han at gemme Thomas af vejen, for han synes ikke, Thomas er sej nok til at møde hans nye venner. Thomas tror ikke på, at danserne er Jakobs rigtige venner, han tror kun de kommer på besøg, fordi Jakob har en kæmpestor boombox. Jakob benægter alt, og gør hvad han kan for at imponere danserne. Det ender med at gå ud over Thomas.

12:35  

Ramajetterne III (10)
Ramajetterne III (10) Der er dårlig stemning i Ramasjang Lufthavn. Sus har fået ansvaret for at lave en sikkerhedsvideo. Men Øvst, Finn Falk og Flummer er misundelige og nedlægger arbejdet. Pludselig tager videoproduktionen en uventet drejning.

12:56  

John Dillermand (12)
John Dillermand (12) John og dilleren klæder sig ud, og pludselig må dilleren alt det, den ellers ikke må, fordi folk tror, dilleren er en næse.

13:00  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet tid til endnu en omgang med Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. I dagens løb skal Spøgelsespigerne køre imod Speedy Gonzales. Der bliver fuld fart fremad, når de to hold skal ned af Striben, ud på specialbanen i en grusgrav og - ikke mindst - tre gange rundt på den opdaterede Ramasjang Rally Ringen. Hvilket hold er hurtigst og kvalificerer sig direkte til kvartfinalerne?

13:30  

Heino fikser alt - Fugleburet (8)
Heino fikser alt - Fugleburet (8) Pixie har ringet til Heino, da lågen til hendes undulats bur er gået i stykker. Nu er Pixie bange for at undulaten flyver væk. Heino glæder sig, fordi han tænker, at han endelig kan få brugt sit nye svejseapparat.

13:40  

Monster Buster
Monster Buster Alexander er rigtig træt af det dumme fantasi-monster, der gemmer sig under hans seng. Heldigvis kommer MonsterBuster Jacinta og hjælper ham med at buste det. Selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man nemlig godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at buste dem væk.

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (15)
Superhelten Sprinter Galore (15) Sprinter er igen genstand for bhilkanernes affektion, og Leo føler sig udenfor og overset. Cleopatra ser Leo og udnytter situationen til at overbevise hende om, at Sprinter er ligeglad med hende, og at hun hellere skal flyve hjem til Jorden. Men i virkeligheden er Sprinter i gang med at planlægge en surprise-fest for sin bedste ven!

14:02  

Superhelten Sprinter Galore (16)
Superhelten Sprinter Galore (16) Det vrimler med duftplanter i Bakkeby. Det viser sig, at det er Bum, der har plantet de gode dufte, så indbyggerne ikke kan lugte hans nye, onde plan! Han har gemt en masse pruttebomber - og nu vil han sætte ild til dem, så de eksploderer! Vores helte må finde ud af hvordan de kan redde dagen, så de igen kan trække vejret roligt.

14:05  

Oda Omvendt (5)
Oda Omvendt (5) Mats har sjippetove med i børnehave - han elsker nemlig sport. Balder får Mats' to mødre til at indføre stilleleg, for det går virkelig ikke med de vilde fysiske projekter! Heldigvis har Mats hørt om Oda Omvendt fra sine venner - og sammen får Oda og Mats hans mødre op af sofaen. Men Balder har fået nok af skøre, fantasifulde forældre - og stjæler derfor de voksnes fantasi!

14:15  

Onkel Rejes sørøvershow II (9)
Onkel Rejes sørøvershow II (9) Dr. John har kidnappet Vegas ven Dimitri for at koge ham om til ansigtscreme. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer Onkel Rejes sure sokker, vinger med hjælpemotor og en tur til Den anden dimension. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:30  

Motor Mille på cirkustur (5)
Motor Mille på cirkustur (5) Motor Mille vil så gerne optræde i et cirkus med sin motorcykel, men i Cirkus Arli bliver hun i stedet til klovnen Miletto og finder ud af, at det faktisk er ret svært at spytte med vand.

14:45  

TV AVISEN for dyr - Heste-hårmode (7)
TV AVISEN for dyr - Heste-hårmode (7) Hvilken frisure er moderne blandt heste? Pjuske sender reporteren Stefan ud på en rideskole, for at snakke med hestene om årets hestehårmode. Der er også godt nyt til alle fluer, som keder sig. Fluen Funny Finn har nemlig et godt tip til hvordan man kan lave fluefis og have det sjovt. Pjuske interviewer også Boogie, som har vundet guldfiskenes store glemmekonkurrence, og til sidst er der selvfølgelig en vejrudsigt med vejrhanen Verner.

14:57  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Med hjælp fra koprolites (lort), kan vi lære en masse. Koprolites er nemlig fossiler. For eksempel fandt man nogle Koprolites knoglefragmenter, hvilket tyder på, at en dinosaur var kødædende.

14:57  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Ankylosaurus var en firbenet planteæder. Hele ryggen var dækket med tykke knogleplader, hårde skjolde og skarpe torne. Men der var et sted, hvor den var meget sårbar. Dette og meget mere fakta vil vi hjælpe dig med at finde ud af, hvis du ser med i Dinolaboratoriet.

DR1

15:35  

Kriminalkommissær Foyle (28)
Kriminalkommissær Foyle (28) Engelsk krimiserie fra 2014. (Foyle's War) "Elise". Efterretningschefen Hilda Pierce bliver udsat for et attentatforsøg uden for MI5's hovedkvarter. Under krigen arbejdede Pierce for den hemmelige organisation SOE, der sendte mange agenter ind bag fjendens linjer. Foyle får mistanke om, at drabsforsøget har forbindelse til jagten på en mulig forræder, der mistænkes for at stå bag ni agenters død i Frankrig. Foyle: Michael Kitchen. Sam: Honeysuckle Weeks. Hilda Pierce: Ellie Haddington. Instruktion: Andy Hay.

17:10  

Landsbyhospitalet (50)
Landsbyhospitalet (50) Engelsk dramaserie fra 2006. (The Royal) Der er krisestemning på The Royal, efter det er kommet frem, at hospitalsdirektøren Carnegie overvejer at lukke hospitalet. Men arbejdet skal passes. Jeff Goodwin forsøger at hjælpe en ældre, dement mand, der vandrer forvirret rundt i den lille by. Samtidig bliver ejeren af en grillbar indlagt med brandsår. Hans forretning er brændt ned, og politiet mistænker ham for selv at have påsat branden.

DR2

15:10  

Kærlighed til kanaler VII (1:4)
Kærlighed til kanaler VII (1:4) Britisk dokumentarserie fra 2020. (Great Canal Journeys) I årenes løb har Timothy West og Prunella Scales taget os med på herlige kanal- og flodrejser rundt om i verden. Nu giver de rorpinden videre til to splinternye sejlere - skuespiller Sheila Hancock og tv-vært Gyles Brandreth. Men før de kaster sig ud på deres jomfrurejse, der foregår på Themsen, skal de lære alle fiduserne af Tim.

16:00  

Historiequizzen: Klæder Skaber Folk (5:10)
Historiequizzen: Klæder Skaber Folk (5:10) Den høje hæl på skoen havde oprindeligt en praktisk funktion og var sandelig ikke kun til kvinder. Hør hvilken, når Historiequizzens fire historikere quizzer om tidens mode på Frilandsmuseet. Vært: Ulrik Langen.

16:30  

Historiequizzen: Tiggere, tænkere og trækkerdrenge (6:10)
Historiequizzen: Tiggere, tænkere og trækkerdrenge (6:10) Det er alle byens originaler, der lusker omkring i dagens program. Få at vide præcis hvad en bondefanger er. Og hvem der bliver fanget i den. Se med, når Ulrik Langen er vært for to hold af historikere på Københavns Museum.

17:30  

Mig og 80'erne (1:4)
Mig og 80'erne (1:4) "Hjemmet" Tag med en nostalgisk rejse når en række markante danskere åbner op for deres private fotoalbum fra 80'erne; årtiet hvor de gik fra børn til voksne. Om de var bz'er, yuppie eller fredsaktivist, var det årtiet, hvor de lejer deres første moviebox med vennerne og hvor frygten for AIDS ånder dem i nakken. I dette afsnit går vi på opdagelse i 80'er-hjem og ser nærmere på, hvordan de- og vi boede og indrettede os i et fattigt og polariseret årti, hvor man enten hyldede fællesskabet og det ikke-kommercielle, eller skurede op for forbruget, installerede solarium over dobbelt senge og for alvor begyndte at dyrkede sig selv.

TVR

15:00  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:30  

Ernest & Celestine II
Ernest & Celestine II

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:00  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:10  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:20  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder en pterodaktyl + Vovserne og Store Rumle

17:00  

Rosa fra Rouladegade II (1)
Rosa fra Rouladegade II (1) Liva elsker at besøge sin morfar og høre om hans rejser til Grønland. Men hun synes det er lidt synd for ham, at han bor helt alene, når han nu er så sød. Derfor spørger hun Rosa om hjælp til at bage en ganske særlig overraskelseskage til ham. De forklæder sig som postbude og sniger sig ind i morfars hus, mens han sover til middag, for at udspionere og finde ud af hvilken slags kage, de skal bage til ham.

17:30  

Sofus II (3)
Sofus II (3) Sofus lander hos Thit, der skal starte i børnehaveklasse. Thit håber meget, at hun skal sidde ved siden af sin bedsteveninde Signe, men det er ikke alt, som man selv må bestemme i skolen. Heldigvis kan de alle tre lege efter skole, og Thit giver Sofus en farvelgave inden de skal sove.

17:45  

Alfred danser ballet (3)
Alfred danser ballet (3) Alfred skal besøge sin gamle klasse, fordi han savner sine gamle venner. Kan man gå på to skoler på samme tid?

17:58  

John Dillermand (13)
John Dillermand (13) John elsker at køre bus, men det gør dilleren desværre også. Den ser sit snit til at styre bussen, og snart er hele byen viklet ind i Johns diller.

DR1

18:00  

Fra yt til nyt
Fra yt til nyt I aften i Fra yt til nyt forsøger Christina Smith at lære de svære fletteteknikker fra sig, og det kræver tålmodighed. Bettina Schori skal lave en glaslampe til et supermarked, men det går ikke helt efter planen. Og så skal Johnny Haugaard opgradere sin terrasse, og det griber hurtigt om sig.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Paraplymordet - Historien om Agent Piccadilly (2:3)
Paraplymordet - Historien om Agent Piccadilly (2:3) Den danske statsborger viser sig at være en af de største spionsager i danmarkshistorien. I næsten 20 år opererer han fra sin base i København som agent Piccadilly. Han rejser frem og tilbage til England forud for paraplymordet, og ingen mistænker ham for at være involveret. Spørgsmålet er naturligvis også: Hvad har han ellers lavet i København som spion i alle disse år?

DR2

18:00  

Danskernes bolig - Murermestervillaen
Danskernes bolig - Murermestervillaen Vi bor i typehuse, villaer, lejligheder. Hvordan er disse boligformer opstået? Hvordan er de at bo i? Kim og Line bor i et murermesterhus fra 1928. En rødstensvilla, der er indbegrebet af et dansk hus. -Olav har bygget en helt ny udgave af den stilfulde villa i Ebeltoft, den koster kun 175 kr. om måneden i varme. Sendt første gang 09.10.2014

18:30  

På eventyr i Island (2:3)
På eventyr i Island (2:3) BBC-naturserie fra 2021. (Iceland with Alexander Armstrong) Det er smukt og dramatisk - og var engang beboet af den legendariske vikingehøvding Erik den Røde. Denne gang drager Alexander Armstrong til det nordlige Island. Et ekstraordinært område med majestætiske fjelde, dybe dale og høje klipper. Undervejs smager han på verdens muligvis mest modbydelige ret, spiller midnatsgolf, lærer at ride på en islandsk hest - og som en ægte viking bader i en balje fuld af øl.

19:15  

Verdens smukkeste togrejser - Tyskland
Verdens smukkeste togrejser - Tyskland Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra Nördlingen til Augsburg. Denne gang drager vi ud på en ekstraordinær bayersk togtur. En rejse, der tager os fra midten af et gigantisk meteorkrater, forbi ølbryggende klostre og hele vejen til toppen af Zugspitze - Tysklands højeste bjerg. På vejen møder vi de folk, som bor og arbejder langs denne meget specielle toglinje.

20:00  

Filmperler: Colette
Filmperler: Colette Britisk autentisk drama fra 2018. I 1893 gifter forfatterspiren Colette sig med litteraten Willy. At skrive under eget navn går ikke for en kvinde, så Willy tager æren for Colettes første bog - der bliver en kæmpesucces. Willy og Colette bliver Paris' mest berømte par, men først da Colette indleder en affære med markisen 'Missy', begynder hendes virkelige frigørelse. Nu skal alle vide, hvem der i virkeligheden har skrevet bøgerne, som har taget den franske ungdom med storm! Medvirkende: Keira Knightley, Dominic West, Fiona Shaw m.fl. Instruktion: Wash Westmoreland.

20:00  

Filmperler: The Favourite
Filmperler: The Favourite Oscar-vindende komediedrama fra 2018. (The Favourite) I 1708 er England i krig med Frankrig. Den småskøre dronning Anne sidder på tronen, men hader at regere og vil hellere spise kage og lege med sine 17 kaniner. Landet er reelt styret af hendes hemmelige elskerinde, hertuginden Sarah Churchill. Da Sarahs fattige kusine Abigail Hill bliver kammerpige, begynder en skamløs, bitter og grotesk strid mellem dem. Medvirkende: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, m.fl. Instruktion: Yorgos Lanthimos.

TVR

18:00  

F for Får VI
F for Får VI

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:20  

Petronix
Petronix Da Petronix-redderne skal forsøge at følge en lille ræveunge tilbage til nature, bliver Pup-E så knyttet til sin nye ven, at han prøver at forpurre opgaven.

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:45  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

18:50  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Svampebob Firkant VIII (4)
Svampebob Firkant VIII (4)

19:25  

Bedst & Bedster
Bedst & Bedster Klip-Klap sætter et teaterstykke op. På trods af sceneskræk har Bedst påtaget sig opgaven med at lave lydeffekter. Bedster har ingen skrupler, men er kun understudy, så da Stener bliver mast under én af Bedst´trommer, er Bedster lykkelig for at træde til. Der opstår kaotiske scener, da Bedst ikke kan kontrollere lydeffekterne af bare nervøsitet og da Bedster er meget større end Stener ødelægger hun kulissen.

19:35  

Vilde Kræ I
Vilde Kræ I

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Skuddet, der dræbte Olof Palme
Skuddet, der dræbte Olof Palme Svensk dokumentar fra 2023. (30 sekunder: Skotten på Sveavägen) Hvad skete der i de første 30 sekunder efter mordet på den svenske statsminister Olof Palme? Sekund for sekund fortæller vidner, hvor de var, og hvad de så. Og nye oplysninger om, hvordan trafiksignalerne på Sveavägen fungerede på drabsnatten, giver et nyt overraskende bud på, hvad der egentlig skete den skæbnesvangre aften.

22:25  

Shetland IV (5:6)
Shetland IV (5:6) Britisk krimiserie fra 2019. Olivia forsøger desperat at hive oplysninger ud af Jamie. Samtidig strammes nettet omkring McGuire, men er det tids nok til at redde Zezi?

23:20  

Shetland IV (6:6)
Shetland IV (6:6) Britisk krimiserie fra 2019. Perez frygter, at nogen lækker oplysninger til menneskehandlerne. Nogen på holdet - eller måske endda i hans egen omgangskreds. Samtidig er Perez ved at spore sig ind på, hvor Zezi holdes skjult. Men kan han finde hende, inden det er for sent?

DR2

21:45  

På skuldrene af Bohr (2:6)
På skuldrene af Bohr (2:6) Ved at bruge stråling og radioaktivt sukker kan læger og fysikere nu finde sygdomme, som før var usynlige. Alt sammen fordi to forskere for snart 100 år siden lavede forsøg med katte. Dansk videnskabsserie fra 2022 om kvantefysikkens uforklarligheder, som tager udgangspunkt i de ideer og tanker den danske fysiker Niels Bohr havde for 100 år siden, og som blev fundamentet til kvantemekanikken. En teori om de allermindste ting i universet.

21:54  

Explainer - Hvad er ligeløn?
Explainer - Hvad er ligeløn? I Danmark - og i mange andre lande - tjener kvinder mindre end mænd. Også når de er i samme job og på samme arbejdsplads som mænd. Men hvad er ligeløn? Og hvorfor tjener kvinder mindre end mænd?

22:25  

Slavenation Danmark (1:3)
Slavenation Danmark (1:3) Dansk historieserie fra 2017 Der er dele af Danmarkshistorien, som vi helst vil glemme. Mørke kapitler fyldt med ekstrem menneskelig lidelse og skabelsen af enorm rigdom. I det her program undersøger vært Cecilie Nielsen, hvordan danskernes hang til sukker var med til at skabe et dystert kapitel i Danmarkshistorien. Nemlig, hvordan vi blev en nation med slaver. Sendt første gang 15.11.2017

22:55  

Krigens kolde ansigt (1:3)
Krigens kolde ansigt (1:3) Finsk dokumentarserie fra 2022. (Sodan kylmät kasvot) I februar 2022 invaderede Rusland Ukraine. Det chokerede hele verden. Denne dokumentar skildrer den ødelæggende krigs forløb, og hvordan den påvirker folks hverdag i Ukraine, Rusland og Finland. I Finland begynder den traditionelt forsigtige statsledelse hurtigt at vænne sig til tanken om NATO-medlemskab. Samtidig begynder man at diskutere, om Finland har været for blåøjet, når det kommer til Rusland.

23:50  

Ondskaben i os II (1:6)
Ondskaben i os II (1:6) Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (The Devil You Know: New Age Alien Agenda) "Når vi får fat på jer, fodrer vi dronning Sherry med din kone." Da dommedags-prepper Steve Mineo bliver smidt ud af Sherry Shriners sekt, forsøger han at beskytte sin kone Barbara Rogers mod chikane og online-trusler. Men han ender selv med at dø. Dyk ned i en verden af reptiler, konspirationer og en sekt, der tror på, at rumvæsener vil udslette menneskeheden.

TVR
DR1

00:20  

Gift ved første blik USA XI (8:21)
Gift ved første blik USA XI (8:21) Parrene nyder de sidste dage af deres bryllupsrejse, mens de opdager flere ligheder og forskelle, der påvirker deres ægteskaber. Kan de håndtere, de konflikter, der opstår? Eller giver de op?

01:40  

Taggart: Omgivet af svig (1:3)
Taggart: Omgivet af svig (1:3) Skotsk krimiserie fra 1992. (Taggart: Ring of Deceit) En voldtægtsforbryder og morder er på spil i Glasgow, og det omgivende samfund, især den kvindelige del af det, lægger pres på politiet for at få ham stoppet. Men er det seneste offer også "mekanikerens" værk, eller er der andre motiver? Taggart, Jardine og Reid kommer på hårdt arbejde. Jim Taggart: Mark McManus. Mike Jardine: James Macpherson. Jacie Reid: Blythe Duff. Manuskript: Glenn Chandler. Instruktion. Mike Vardy.

02:35  

Antikkrejlerne XVII (19)
Antikkrejlerne XVII (19) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Antiques Road Trip) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

02:35  

Antikkrejlerne XVII (18)
Antikkrejlerne XVII (18) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Antiques Road Trip) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

03:20  

Hvis vægge kunne tale VIII (1:6)
Hvis vægge kunne tale VIII (1:6) Svensk dokumentarserie fra 2022. (Det sitter i väggarna) Emilie og Sebastian Rydebjörk har mange spørgsmål omkring deres nyindkøbte hus, den smukke sognefogedbolig i Gärde i det mellemste Sverige. Antikeksperten Richard Thunér søger svar omkring boligens fortid, og bygningsvedligeholdelsesantikvaren Erika Åberg hjælper familien med at finde en støbejernskamin, de kan genbruge.

03:20  

Hvis vægge kunne tale VII (6:6)
Hvis vægge kunne tale VII (6:6) Svensk reportageserie fra 2021. (Det sitter i väggarna) Familien Johansson bor i et af de gamle træhuse på den idylliske Proviantgatan i Kalmar. Her er Matilda og Viktor ved at renovere det lille hus i gården. Huset har mange hemmeligheder, og antikekspert Rickard Thunér graver en fascinerende fotoskat frem. Bygningsrestaurator Erika Åberg finder frem til den helt rigtige, historiske farve at male huset med. Men hvilke regler gælder, når man skal male et historisk hus i et bymiljø?

DR2

00:35  

Ondskaben i os II (2:6)
Ondskaben i os II (2:6) Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (The Devil You Know: New Age Alien Agenda) I fængslet afslører Barbara Rogers, at det var kultlederen Sherry Shriner, der bragte Steve og Barbara sammen og i sidste ende tvang dem fra hinanden.

01:20  

Storbritannien på sultegrænsen (1:3): Fyret og hjemløs
Storbritannien på sultegrænsen (1:3): Fyret og hjemløs Britisk dokumentarserie fra 2019. (Broke) Steve og hans søn Billy har mistet arbejdet - og dermed deres bolig. Nu bor de i telt og håber, de får råd til tag over hovedet, inden vinteren kommer. Ross arbejder på det lokale stålværk, men han har færre penge at leve for nu, end da han startede for 20 år siden. Mark var engang en succesfuld fotograf - i dag er han Uber-chauffør. Et liv som freelancer har ikke givet mulighed for opsparing. Vi følger en række britiske familier, der kæmper en daglig kamp for at få økonomien til at hænge sammen.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, SKOERPING.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0320133847